С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Thirst Wines Project

Бакхус
08 Септември 2017, 08:01
Share Tweet Pin it Share
    I Like Chopin / Gruner Veltliner 2016"Вино от младо лозе в северозападна България. Въпреки шестгодишният ни опит с този сорт, всяка реколта е изненада. За да направим живота си още по-интересен, работим с естествено-съдържащите се (диви) дрожди и железобетонни яйца.Железобетонът във винарството се използва от 19 век, но яйцевидната форма е новост. Тя помага на течността да се движи непрекъснато в съда, поради липсата на ъгли. Така температурата навсякъде е изравнена. Резките амплитуди биха причинили стрес на дрождите. Бетонът е порьозен и съда "диша" – също като бъчвите, но за разлика от тях бетонът е инертен към течността и не отдава аромати. Получените вина са с по-голяма дълбочина, стегнатост и структура. И все пак, не възприемайте железобетонното яйце като "новата мода". То е само едно от средствата и малка част от многото процеси, които биха довели до направата на добро вино."Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
4/5 снимки в галерията I Like Chopin / Gruner Veltliner 2016

"Вино от младо лозе в северозападна България. Въпреки шестгодишният ни опит с този сорт, всяка реколта е изненада. За да направим живота си още по-интересен, работим с естествено-съдържащите се (диви) дрожди и железобетонни яйца.

Железобетонът във винарството се използва от 19 век, но яйцевидната форма е новост. Тя помага на течността да се движи непрекъснато в съда, поради липсата на ъгли. Така температурата навсякъде е изравнена. Резките амплитуди биха причинили стрес на дрождите. Бетонът е порьозен и съда "диша" – също като бъчвите, но за разлика от тях бетонът е инертен към течността и не отдава аромати. Получените вина са с по-голяма дълбочина, стегнатост и структура. И все пак, не възприемайте железобетонното яйце като "новата мода". То е само едно от средствата и малка част от многото процеси, които биха довели до направата на добро вино."

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.