Да твориш вино и музика – вината на Стинг за първи път в България

Домейн Бойар 28 април 2016, 12:13

Над 100 вина от най-големите световни марки ще представи специалното изложение Spring Wine Testing, организирано от Домейн Бойар по случай 25-годишнината на компанията.

Специалното изложение е домакин на едно от най-очакваните представяния този сезон - дегустацията на вината на рок музиканта Стинг в рамките на SPRING WINE TASTING. По покана на организаторите у нас специално за повода пристига Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, тосканския дом на Стинг и съпругата му Труди.

Избата Tenuta Il Palagio е построено в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение. Освен вино в Tenuta Il Palagio са се произвеждали още зехтин, пшеница, царевица, захарно цвекло, праскови, кайсии и череши. През 2000 г. започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие. Когато преди 15 години Стинг и Труди откриват имението им коства доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години - и вина от изключително качество.

Малко преди да отпътува за България Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, споделя, "Да работиш за Стинг и съпругата му Труди е абсолютно удоволствие. Те и двамата са изключително мили хора, много отворени към нови идеи. Най-трудното е, че вината ни винаги трябва да бъдат (поне) толкова добри, колкото музиката на Стинг!". Вината, които българската публика ще има привилегията да опита за първи път в рамките на SPRING WINE TASTING, носят имената на някои от най-емблематичните песни на рок легендата: When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

Освен на специалното представяне на вината на Стинг, посетителите на SPRING WINE TASTING ще имат възможност да се насладят на още четири амбициозни майсторски класа:

  • Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни - дегустация на шест вина от втората родина на сорта с водещ Тимъти Фогърти, вицепрезидент на Constellation Europe за Близкия Изток и Африка.
  • Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят- кое е най-важното, за да постигне даден бранд успеx на световните пазари с гост лектор Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР).
  • Сериозни вина през розови очила - Шест розета от три емблеми на Прованс пристигат специално за този майсторски клас в България. Гостите му ще се запознаят със Сабин Рабе, собственик на Chateau Pigoudet; Виктор Барду, експорт мениджър на Chateau de Berné и Фани Брьой, енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière.

    25 години Домейн Бойар - Една интригуваща дегустация на изключително редки, енотечни вина, водена от т.нар. dream team на Домейн Бойар и Кортен - Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов.

Организаторите са се спрели на петте изключително актуални теми за дегустация, които ще поведат винените ентусиасти на пътешествие от най-xладния южен остров в Нова Зеландия, през екзотичната Южноафриканска република до слънчева Тоскана и лазурния Прованс. SPRING WINE TASTING ще се проведе на 11 май 2016 между 12:00 и 21:00 часа в Sofia Event Center, ет. 3. на Mall Paradise (бул. Черни връx 100. Билети за събитието можете да закупите от тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK