С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

"Папус Ципурадико" - вкусът на дома

Съдържание от "Папус Ципурадико"
24 Април 2024, 15:58
Share Tweet Pin it Share

Вкусна рецепторна мелодия на червеношийка долита след столетие от Корфу в София.

Остров, където морските вълни, слънчевите лъчи и деликатесни гозби сътворяват уникална симфония на радостта за всички сетива.

Преди 100 години в спокойната и тиха част на Корфу мъж, познат с прякора Рувелас (червеношийка), отваря първата таверна. Гостоприемството и кулинарните наслади за небцето бързо я превръщат в уютно гнездо, където гостите се чувстват като у дома си. Ястията на Рувелас са с вкус на близост и обич, домашното ципуро и вино са еликсир за душата. Той продължава семейната традиция с предаването на тайни уникални кулинарни рецепти от баща на син, но и споделя невероятните вкусотии със своите гости.



Славата на таверната се разнася из острова като песента на червеношийката, посетители идват отблизо и далеч. И тази мелодия за сетивата не заглъхва във времето и пространството, а се чува все по-надалеч.

Семейната традиция продължава да живее и век по-късно, далече от дома, но близко до сърцето. Правнукът на Рувелас възражда традицията на домашните гръцки ястия и напитки в центъра на София. Място, вече познато като "Папус Ципурадико" (Pappous Tsipouradiko), или там, където храната и ципурото ни напомнят за домашния уют и вкус.



Мечтаният летен релакс в Гърция е реалност за небцето всеки ден в София освен в понеделниците.

"Папус Ципурадико" предлага автентични предложения с модерен туист от Корфу и други части на Гърция. Но с усещането на вкуса и уюта на дома. Дори и зехтинът "Рувелас Ехтра Върджин" във всички ястия в менюто е по рецепта на основателя на първата таверна на остров Корфу.



Работният график става по-лек след вкусните обедни менюта от вторник до петък. Вечерите са по-радостни и споделени с приятели на глътка домашно вино и маринован гаврос, карпачо от октопод разтопява тъмните мисли, тирокретите хрупкат от удоволствие, сладкият кормос и портокалопита даряват радост на вкусовите рецептори.

В духа на Ципурадико културата всички ястия се сервират, когато са готови.

"Папус Ципурадико" празнува своя втори рожден ден на 16 април. Всички са и виртуално поканени на този празник, защото могат се забавляват, да играят и да печелят награди, като следят социалните мрежи.



Работно време: Вторник - Неделя 11:00 - 23:00
Обедни менюта - Вторник-Петък

Контакти:
София, улица "Уилям Гладстоун" 28
Телефон: +359 876 134 882
Facebook - Pappous Tsipouradiko
Instagram -pappous_tsipouradiko

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  гурме, Крит, храна

Реклама »