Реклама

Ресторант и бар Нептун – Мястото в Бургас

Ресторант Нептун 10 април 2018, 00:00

Ресторант Нептун няма точен адрес, но почти няма бургазлия или турист, който да не знае как да стигне до модерно реставрираната сграда. Ресторантът се намира на морския бряг, където посреща и изгрева и залеза от далечната 1948 г.. Романтично е и както се казва "Животът е по-добър на морето". Малко са ресторантите с такъв изглед, точно на бреговата линия, с опияняваща гледка към прекрасната морска шир, която е особено впечатляваща рано сутрин с чаша кафе или късен следобед с чаша вино.

Неповторимата атмосфера, средиземноморска, европейска и автентична кухня, перфектно обслужване и селекция от вина – това са само част от нещата, които може да очаквате. Шеф-готвач Катя Кондева Ви кани на една кулинарна разходка. Тя е изключителен професионалист и е един от главните двигатели за успеха на ресторант Нептун. Стилът й на готвене се отличава с изумителна прецизност към всеки детайл и с любов към натуралните продукти. Страстта към готвенето и екипната работа са водещите лайтмотиви в работата й. Откриваме шеф Кондева и нейният екип сред ароматите в кухнята, подготвяйки се за голямо мероприятие.

- Разкажете ни за екипа, който стои зад Вас?
- Наясно съм, че един кораб без капитан и екипаж ще потъне. Аз и екипът зад гърба ми работим заедно от дълги години, поддържаме общ стандарт на работа, като всички са изключителни професионалисти, следвайки моите завишени критерии за работа.

- Каква е Вашата философия за готвенето?
- Готвенето за мен е страст и любов, ако я няма силната емоция и чувство, ние няма как да заредим храната с положителната енергия. Само талант за готвене не е достатъчен, нужна е самодисциплина и труд.

- Разбрах че сте почитател на истинският, натурален продукт? Разкажете ни от къде се снабдявате с необходимите продукти?
- Менюто, което предлагаме в ресторант Нептун е съобразено със сезона. Достъпът до автентични продукти е труден, но ние успяваме да се снабдим с пресни такива и всяко наше седмично меню е съобразено с това. Обичам домашно приготвени храни, приготвяме домашен хляб.

- Шеф Кондева какво е общото за Вас между ресторант Нептун, морето и вкусната храна?
- Винаги когато застана на брега на морето виждам безкрайната шир. Морето ме вдъхновява и зарежда, ние сме щастливци, че работим точно на морския бряг. Всичко хубаво е там – ресторант Нептун, вкусната храна, аз и моят екип. Родена съм в София, но заставам зад думите на Хемингуей "Всичко, което е далече от морето, е провинция."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK