Галерия - Вино на годината

Церемония по награждаването на конкурса "Българско вино на годината 2008"

Бакхус 24 ноември 2008, 17:13
Гостите на церемонията имаха възможността да опитат всяко от 50-те най-добри български вина.
Водещ на церемонията беше Любомир Бояджиев от екипа на сп. "Бакхус".
Вал Марков получава наградата "Най-добро българско бяло вино" за 2008 г. за своето Chateau de Val Cuvee Trophy 2007 от зам. програмния директор на БНТ Димитър Цонев.
Наградата "Най-добро българско розе" за 2008 г. получи Svishtov Gorchivka Rose 2007. Наградата връчи Илиан Георгиев от Пощенска банка. "Най-доброто българско десертно вино" за 2008 г. стана Santa Sarah Snow Wine. Това е и виното на сп. Elle. Наградата връчи главният редактор на списанието Мария Георгиева.
Edoardo Miroglio Metodo Classico Brut 2005 стана "Най-доброто българско пенливо вино" 2008. Призът беше връчен от Людмил Кържилов, управител на “Дарик нюз”.

Създателите на конкурса "Българско вино на годината" 2008 Юлия Костадинова и Емил Коралов връчиха грамоти за вината от второ до пето място.
Освен грамотата за второ място за Terra Tangra Roto, Даниела Зайчева от "Тера Тангра" получи и наградата на сп. "Бакхус" за изба на 2008 година.
Santa Sarah Privat 2006 e "Българското вино на годината" и "Най-добро българско чеврено вино" за 2008 г. Наградите връчи Илиян Попов, председател на Съвета на директорите на “София Ауто” АД, официален вносител на Cadillac за България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK