Новини

Фестивал на европейските култури и вкусове

Бакхус 25 юли 2008, 18:00

Причината беше участието им във фестивала "Европейски култури и вкусове", чиято мисия е да натрупа и обедини концепции, опит, исторически, социологически и философски гледни точки по темата за храненето, корените и културната идентичност на кулинарията в Европа.
Българският шеф-готвач Пеньо Иванов (ресторант ForEgo в "Експо хотел", София), беше единственият представител за Източна Европа. Спазвайки изискванията на фестивала, той състави своето меню "Тиволи", използвайки сьомга, италиански зехтин и елзаско вино.

Меню "Тиволи"

Канапета от поширани миди "Сен Жак" и филе от пушена сьомга, поднесени със сметанов сос

Печени червени чушки и мариновани гъби, поднесени с босилеков дресинг

Хапки от патешки дроб върху гнездо от карамелизирани ябълки и лук

Печено филе от сьомга с хрупкава покривка, поднесено със задушени картофи и бейби моркови

Крем карамел с ананас, ванилов сладолед и гранита от ананас

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK