Новини

Витамини С и Е не предотвратяват появата на рак

Бакхус 17 ноември 2008, 17:27

След като в две минали проучвания американски изследователи опровергаха, че добавки от витамин В, D, фолиева киселина и калций ни помагат да се предпазим от рак, сега добавят и витамините С и Е към това число. Същият екип наскоро съобщи, че последните не защитават потребителите и срещу сърдечни заболявания.

"Поне що се отнася до двете по-чести последствия – кардиозащита и превенция на химиотерапия – няма убедителни свидетелства, че трябва да взимаме витамини Е или С" каза един от авторите на проучването и професор по медицина в отдела по Превантивна медицина в Brigham and Womans Hospital в Бостън, д-р Хауърд Сесо.

Изследването за тези добавки е обхванало 15 000 мъже над 50-годишна възраст в продължение на 10 години. Очаква се Сесо да представи откритията от проучването на предстоящата среща на Американската академия за ракови изследвания, която ще се проведе в столицата Вашингтон в неделя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK