Пол Бокюз прави лаборатория за изследване на удоволствието
В ултра-модерната лаборатория, открита тази седмица край Лион, ще изследват как ароматът, вкусът, украсата, сервитьорите, разговорите и други фактори влияят на удоволствието от храната.
Ерве Фльори, директор на Института Пол Бокюз казва, че "изследването ще се съсредоточи върху поведението на хората към храната и връзката му с вкуса, удоволствието, финансовия аспект и здравето". То ще бъде осъществявано в трапезария от 100 кв. м, която може да бъде преобразявана на бирария, изискан ресторант или стол/закусвалня.
Според Пол Бокюз събираната от центъра информация ще поддържа гастрономията в крак с времето. Други готвачи се отнасят по-скептично, защото според тях душата на един ресторант не може да се изрази чрез изследователски доклад.