Новини

Цигарена фабрика Пловдив АД пусна две нови марки цигари

Бакхус 18 декември 2008, 14:09

The King и Merilyn са двете нови имена на българския тютюнев пазар. Цигарите The King са в класическия размер от 84 мм и се предлагат в по-"лек" и по-"тежък" вариант според съдържанието на никотин, катран и въглероден диоксид. Merilyn, са предвидени за дамите пушачи, като освен че носят името на американския секс символ са и във слим формат. Те също се предлагат в два варианта. И двете марки вече се продават, като цените им са съответо 2,40лв за The King и 2,60 лв за Marilyn.
Цел на пловдивската фабрика е до края на следващата година да достигне 10% пазарен дял, с което да си спечели второто място като най-значим производител на цигарени изделия след "Булгартабак".
За разпространението и продажбата на новите цигари е създадена специализирана фирма "Макс логистик" ООД, която ще извършва пласирането на пазара. Изпълнителният директор на фабриката Златомира Драганска каза, че няма да използват разпространителната мрежа на "Булгартабак".
Планира се продукция и за износ, като за начало развиването на стратегията е насочено Изтока и Африка, но може да се обърне и към Европейския съюз. До края на 2009г. на пазара ще бъдат пуснати поне още две нови марки цигари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK