Лондонски ресторант изоставя цените
Ресторантьорът Питър Илич, собственик на веригата Little Bay, махна всички цени в менюто си от началото на февруари и покани клиентите си да плащат по своя преценка, колкото според тях заслужават храната и обслужването в ресторанта.
Илич, който за пръв път въвежда тази идея в един от ресторантите си още през 1984, се надява своеобразната промоция да привлече към заведението на
"Фарингдън роуд" в Лондон градски работници с по-ниски доходи. "Стори ми се, че това е най-доброто решение за всеки по-беден гост. Напоследък в
ресторанта влизат все повече клиенти, които търсят евтин обяд. Ние сме известни с чудесната си храна на конкурентни цени, а сега това е най-доброто
съотношение качество-цена за дадено ястие."
Собственикът не е определил никакъв минимум. Просто се надява хората честно да си плащат колкото храната заслужава. Менюто включва ястия като миди по
моряшки, печено пиле и бийф бъргър с пастет от гъши дроб.
Концепцията "плати колкото прецениш" е възприета от доста пъбове и ресторанти в английската столица през последната година като един вид примамка за клиентите с ограничени финансови възможности.