Новини

Трифон Зарезан в "Беса Валей"

Бакхус 10 февруари 2009, 13:08

Празникът започва в 12 часа на обяд, като традиционната част включва зарязването на лозите.

Гостите ще могат да опитат от най-известното вино на избата - Енира. На тяхно разположение ще има и шведска маса, защото удоволствието от виното става още по-голямо, когато е съчетано с правилната храна. Всички желаещи ще могат да обиколят лозята и масивите на винарната и да полюбопитстват за съхранението на виното. В края на събитието ще има организирана томбола с награда спа-уикенд за двама в спа-хотел "Бор", гр. Велинград.
Лозята на винарната сами по себе си заслужават посещение. Разположени в землището на село Огняново край Пазарджик, масивите се простират на площ от близо 3000 декара. Името на Долината идва от името на тракийското племе Беси, които са населявали тези земи в древността и са били известни с виното, което правели.
Тези легенди привличат германския граф Стефан фов Найперг, чиято фамилия има дълга история в лозарството. Той е съхранил семейсната традиция и продължава да я развива, вече и у нас. Той притежава пет замъка с винарски изби във Франция, но това не намалява интересът му и към българските вина.

Повече информация за празника, за практиките на винарната и вината й може да намерите на страницата на "Беса Валей".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK