Новини

Веригата "Лидл" стъпва на пазара в Плевен

dnevnik.bg 16 февруари 2009, 15:36

Стойността на парцела е над 1.2 млн. лв. , уточни прокуристът на компанията Камен Куманов, който миналата седмица подписа с кмета договора за покупко-продажба.

Теренът ще бъде присъединен към вече придобит от дружеството имот. На общата площ от 10 дка през пролетта ще започне строителството на магазин с голям паркинг. Идеята е впоследствие там да бъде създаден многофункционален комплекс, поясни Куманов.

Той добави, че "Лидл България" още тази година планира да построи и втори магазин в Плевен. Той ще е на бул. "Георги Кочев, където вече е купен парцел.

Близо 80% от стоките във веригата ще са хранителни, а останалите - промишлени.

През октомври миналата година компанията започна изграждането на първия за страната "мострен" магазин в Ловеч. Идеята е чрез този обект да се тества проектът за магазините на "Лидл" в България, както и качеството и сроковете на строителството в страната, поясниха още от търговската верига. Успоредно със строителството на магазина в Ловеч "Лидл България" планира да построи хипермаркети в цялата страна, като основен акцент ще са големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе. Ще бъдат разгледани и възможностите за инвестиции в други населени места, които имат добри перспективи за икономическо развитие, като Петрич, Севлиево и други.

"Лидл" е компания, търгуваща с бързооборотни стоки чрез развита филиална мрежа. Тя е сред водещите в търговията с хранителни стоки в Германия и други страни от Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK