Новини

Японци снимат римейк на Sideways

Бакхус 26 март 2009, 08:58

Снимките на филма вече са започнали в известни винарни като Beringer и Domaine Chandon. Действието отново ще се развива в Калифорния, но този път не в долината Санта Инес, Санта Барбара, а в Напа. Сред идеите на продуцентите е в лентата да могат да се включат и местни забележителности като моста Голдън гейт.
В ролята на Пол Джамати като винен експерт от оригиналния филм ще влезе известният японски актьор Фумио Кохината, а в ролята на съквартиранта му от колежа – Катсухиса Намасе.
Когато обаче кинаджиите отишли да осигурят разрешение за снимки във винарните, много собственици им отказали заради отрицателното влияние на оригиналния филм върху продажбите на мерло. След пускането на "Отбивки" по кината през 2004, лирическата възхвала на пино ноар от страна на главния герой и пренебрежителното му отношение към мерлото станали причина за рязък спад в продажбите на вината от втория сорт.
Все пак след убедителна кампания от страна на филмовия екип, от Beringer и Domaine Chandon, като и Frog's Leap склонили.
Очаква се филмът да излезе в Япония през есента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK