Новини

Вината от Новият свят отново са в настъпление

Бакхус 15 юли 2009, 16:32

Пет страни и райони-конкуренти от Новия свят се обединяват в общ съюз за първи път във винената индустрия. Аржентина, Калифорния, Чили, Нова Зеландия и Южна Африка се събраха в общ маркетингов фронт и на ProWein 2010 в Германия ще се представят съвместно, съобщава Harpers Wine and Spirit.
Независимо от кризата всички страни са отчели нарастващи продажби на световния пазар, и все пак смятат, че работата им заедно само ще подобри позициите им, особено спрямо вината на страните от ЕС, повечето от които са подпомагани с държавни субсидии.
Говорител на новото обединение заяви: "Въпреки че си оставаме конкуренти, ние вярваме, че имаме потенциал за още по-осезателно присъствие на глобалния винен пазар. Това може да стане само като обменяме опит." Стратегията на страните включва агресивно брандиране, използване на регионалните качества и специфики на вината, усъвършенстване на технологията, типа и дизайна на опаковките.
Разговорите между производителите от тези страни са се водили от няколко години. На ProWein през март догодина новите пет партньора ще бъдат заедно в една зала, ще организират общи семинари, представяния и уъркшопове с мотото Down to Earth.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK