Новини

Ивелина Еленкова стана бариста на България на COSTA Coffee

"Бакхус" 20 юли 2009, 18:49

"Искам да бъда бариста, защото знам, че мога. Обичам да правя кафе и да гледам как клиентите му се наслаждават, но освен това е изключително важно и да се трудиш с години. Да бъдеш професионалист изисква много труд", каза Ивелина Еленкова, която бе избрана от журито за бариста на годината. През август тя ще представи България на Европейския кръг в Будапеща.

Баристите на COSTA Coffee минават специален курс на обучение, за да се запознаят с историята на веригата, спецификата на печене, смесване и приготвяне на точната пропорция кафе. Те изучават до съвършенство тънкостите в приготвянето на кафе, преди да получат това звание.

Преди състезанието Клеантис Куртис, изпълнителен директор на COSTA Coffee-България и Христина Дилова – оперативен мениджър на COSTA Coffee- България разказаха историята на създаването на веригата кафетерии. Илияна Капитанска - Бариста Маестро направи еспресо тестинг.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK