Новини

Излиза Wine Opus за един милион долара

Бакхус 21 август 2009, 18:05

Издателство Kraken Opus, известно с едни от най-луксозните издания в света, обяви, че подготвя книга за виното, която ще струва ... един милион долара.

Тя ще тежи 30 кг., ще е с 850 страници и на площ от един и половина квадратни метра. В нея ще се представят сто топ винарни в света. Цената става ясна след допълнението, че изданието "върви" с по шест бутилки от всяка от стоте винарни, сред които без съмнение ще попаднат Ротшилд, Марго и Петрус (средната цена на бутилка излиза 1663 долара).
Вината и винарните ще бъдат определени на среща в Лондон през 2010 г. от "48 от най-известните сомелиери в света, които са представители на най-големите нации- производителки на вино", обявяват от издателството.

Тиражът е 100 броя, като 25 от тях вече са запазени. Имената на проявилите интерес се пазят в тайна, и все се появиха информации, че единият от тях е известен рап изпълнител, а други двама са мениджъри в хедж фондове.

Проектът, който вече се нарича Обединените нации на виното, се води от Карл Фоулър, бивш банкер в Голдман Сакс, който е работил и върху прочутите "Опус"-и за "Манчестер Юнайтед" и "Арсенал" и Вивиен Уестууд.

"В момента, в който купите тази книга, вие се сдобивате с уникална колекция вина. За някои от тях има списък с по 16 000 чакащи. Ето ви един чудесен шанс да ги прередите...", обяснява той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK