Новини

В Пловдив започнаха Националните дегустации 2010

Бакхус 22 февруари 2010, 16:13

Във виенския павилион на Пловдивския панаир започнаха Националните дегустации 2010, на които ще се определят носителите на годишните награди "Златния ритон".

За дегустациите са поканени експерти-енолози и еножурналисти като Каролин Гилби от Великобритания, Греъм Брадшоу от Нова Зеландия, Джовани Гардена от Италия, Ото Гайгс от Швейцария и Дейвид Фюрер от САЩ. Събитието беше открито от председателя на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов.

В Националните дегустации 2010 участват 594 проби вина, 69 проби ракия и 13 проби винено бренди. Тази година дегустационните проби са с 15% по-малко в сравнение с миналата година и са в рамките на прогнозния спад от икономическата криза.

Пламен Моллов обяви, че Националната лозаро-винарска камара започва консултации за промени в Закона за виното и спиртните напитки, с който трябва да се решат различни проблеми, какъвто е например нелоялната конкуренция на производители на домашно вино.

Тазгодишните награди ще бъдат раздадени на церемонията "Нощта на "Златния ритон" на 14 март.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK