Новини

На US Open ще се състезават и... топ-готвачи

Бакхус 24 август 2010, 16:37

Тазгодишното издание на прочутия американски турнир по тенис US Open, който започва на 30 август, обещава да бъде интересно не само за любителите на спорта, но и за гурманите. За вниманието на публиката, редом със звезди като Роджър Федерер и Винъс Уилиамс, ще се борят и няколко от най-нашумелите топ-готвачи на САЩ. Те ще предлагат свои специалитети в специално отвореното за целта Master Chef Café, което ще работи само до края на турнира на 12 септември.

На 4 септември петима шеф-готвачи ще вземат участие в своеобразно "надготвяне", като победителят, успял да продаде най-много от своето творение, ще получи 5 хил. долара, които ще бъдат дарени на избрана от него благотворителна организация.

Сред петимата участници в кулинарната акция са известни в САЩ имена като собственика на обичания от президента Обама чикагски ресторант La spiaggia Тони Мантуано, пуерторинката Кармен Гонзалес и собственичката на нашумелия лосанджелиски ресторант Street Сюзън Фенигер. И макар замислените от тях ястия да са основно различни видове сандвичи, те по нищо няма да отстъпват от изисканите блюда в ресторантите им.

Така, изборът в Master Chef Café ще включва такос с маринован в лайм и халапеньо телешки стек на грил, карамелизиран лук, царевичен сос и гуакамоле, на подложка от червен ориз и черен боб, препечен хот-дог със скариди, азиатски колслоу, ментово песто и чипс от спанак, както и панини с печено пиле и сос айоли с босилек, зелена салата и моцарела.

Самите тенисисти, както и ВИП-гостите на турнира ще имат възможността да опитат и суши, приготвено лично от модерния японски готвач Масахару Моримото.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK