Новини

Предпразнично увеличение на столичните супермаркети

Бакхус 25 ноември 2010, 12:15

С наближаването на коледните празници и свързания с тях бум в пазаруването големите магазини за хранителни стоки в София ставата все повече. Днес отвориха врати първите четири столични супермаркети на германската верига "Лидл", която е сред най-големите в Европа.
Магазините са разположени на бул. "Сливница" в ж.к. "Илинден", както и в ж.к. "Надежда 2", "Хаджи Димитър", "Илинден" и "Дружба 2". Първият от тях беше открит лично от кмета Йорданка Фъндъкова, а заради традиционните за тази верига ниски цени и големи намаления отварянето на магазините беше съпроводено от ажиотаж.

Тези дни в София отварят врати и два нови магазина на веригата "Пикадили". И двата са от типа "Пикадили Експрес" - квартални супермаркети за ежедневно пазаруване и съответно с по-малка площ от тази на големите обекти на тази марка. Първият от тях, разположен в кв. "Лагера" на ул. "Добротица Деспот" 41, работи вече от седмица, а вторият - на ул. "Дондуков" 32, ще бъде открит утре.

С отварянето на двата нови магазина, обектите на "Пикадили" от типа "супермаркет по местоживеене" в столицата стават седем, като през 2011 г. техният брой се очаква да нарасне до 30.

На 2 декември в столичния търговски парк Средец, ул. 202, се очаква да отвори врати първият в България обект от веригата "Темпо", който със своите 10 хил. кв. м търговска площ ще претендира за титлата на най-голям хипермаркет в страната. Асортиментът му ще включва над 60 хил. продукта от хранителния и некранителния сегмент, съпровождани от чести намаления и промоции.

Веригата "Темпо" работи в Сърбия от 2006 г. насам и вече има обекти и в съседните Черна гора и Босна и Херцеговина. От компанията планират да отворят магазини и в други български градове с население над 100 хил. души.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK