Новини

"Домейн Бойар" сменя ръководството си

Бакхус 14 декември 2010, 13:47
Избата “Сините скали” край Сливен на “Домейн Бойар”, създадена по австралийски проект и от австралийски специалисти

Навръх 20-годишния си юбилей винарската компания "Домейн Бойар" обяви промени в ръководството си. Основателят й, Маргарит Тодоров, се оттегли напълно от управлението на дружеството, напускайки постовете на изпълнителен директор и член на Съвета на директорите и продавайки акционерния си дял във фирмата.

Новият ръководител на "Домейн Бойар" е Евгени Харамлийски, който от 2007 г. насам е изпълнителен директор на "Домейн Бойар Интернешънъл" АД. Харамлийски, който възнамерява да проведе множество реформи за обновяването на облика на компанията, има 15-годишен управленски опит в търговски и производствени предприятия.

Освободеното място в Съвета на директорите ще бъде заето от Владислав Танчев. Той ще отговаря за бизнес развитието на компанията, създаването на нови продукти и разширяването на портфолиото, продажбите и маркетинга. Танчев, който от юли тази година беше търговски директор на "Домейн Бойар Интернешънъл", в миналото вече е работил за винарската компания, както и за "Загорка" и "МЕТРО".

Акционерният дял на Маргарит Тодоров беше изкупен от инвестиционния фонд "Санта Ана Венчърс" - мажоритарният собственик на "Домейн Бойар Интернешънъл" АД от 2007 г. насам. По този начин фондът придоби 100% от капитала на компанията.

През 2010 г. "Домейн Бойар" отчете ръст от 26%, немалка част от които дойдоха от износ. Днес компанията изнася над 70% от българските вина, продавани в Великобритания, Белгия и Канада, като има солиден дял и на вътрешния пазар в България. През следващата година дружеството планира да продължи разрастването си, като за целта възнамерява да отвори наново винарната си в Шумен и ще инвестира 440 хил. лева в построяването на нова изба със специални малки съдове за производството на висок клас бели, бутикови вина.

През 2011 г. "Домейн Бойар Интернешънъл" ще започне и внос на редица престижни марки вина в средния ценови клас от държави като ЮАР, Нова Зенландия, Италия и Австралия. На българския пазар фирмата ще търси асортиментно утвърждаване в средния и висок ценови клас.

62-годишният Маргарит Тодоров, смятан за един от най-опитните представители на винения бранш у нас, ще замине да живее при семейството си в Лондон, като занапред може да сътрудничи с "Домейн Бойар" като консултант.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK