Новини

Едно еспресо, моля

Бакхус 25 октомври 2011, 19:13

Двама млади баристи от Милано донесоха нова "еспресна" слава на града си - и на себе си - след като поставиха нов рекорд за скоростно правене на класическото италианско кафе.

В хода на състезание миналия уикенд 28-годишният Джани Коко и 25-годишният му колега от Еквадор Данило Торес успяха да направят 632 кафета в рамките на един час или по едно кафе на всеки шест секунди. Така двамата не само надхвърлиха предварителното условие за минимум 300 чашки еспресо за 60 минути, но и успяха да впишат имената си в книгата за рекорди на "Гинес". Триумфът им не беше помрачен дори, след като на финала журито отхвърли 74 от направените от тях кафета, защото съдържали по-малко от изискваните 20 милилитра течност.

Коко и Торес работят в кафене в центъра на Милано и преди състезанието са тренирали в продължение на четири месеца, тествайки 350 различни кафе-машини.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK