Новини

Кулинарно кино на "Киномания"

Бакхус 14 ноември 2011, 14:26

Дегустация на храни и напитки ще съпровожда специалната "кулинарна" селекция на тазгодишната "Киномания" (11-20 ноември), съобщи standartnews.com. 25-то издание на кинофестивала, озаглавено "Презареждане", включва и няколко филми с гурме привкус. Сред тях е "Угощението на Бабет" - наградената с "Оскар" екранизация от 1987 г. на едноименната творба на датчанката Карен Бликсен, забавният "Кулинарен тур" из английската провинция на режисьора Майкъл Уинтърботъм и италианската комедия, обединяваща строителството и курс по сладкарство "Шоколадови уроци".

Първата прожекция на всеки от филмите в зала Matti'D в НДК ще бъде съпроводена от ястия, вдъхновени от сюжетите им и приготвени от Диляна Янева от фирма "Мати-Д".

Разписанието на фестивала може да се види на сайта му. По-ранното закупуване на билети гарантира пълно меню и по-добри места, докато билетите, закупени в деня на прожекцията, ще бъдат съпроводени с чаша вино, съобщават организаторите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK