Новини

Коледен пай... за £3000

Бакхус 07 декември 2011, 16:57
Astarism

Колко най-много може да струва един традиционен английски пай с мляно месо? 200 долара? 500? Всъщност, не - наскоро едно от тези тестени изделия беше оценено на мощните £3000. Скъпоценният е приготвен по старинни рецепти от ХVІІ в. и съдържа ингредиенти като коняк от 1920 г. и светена вода от източник до град Лурд. В състава му също така има ядивно злато и екстракт от амбра на кашалот. Следвайки традицията, паят съдържа и монетка, която в случая е от чиста платина. Украсата пък е създадена на компютър и пренесена върху кората с лазер. Авторът на този "златен" пай е британецът Ендрю Стелитано, собственик на фирма за фууд стайлинг Astarism.

Десертът е изложен на показ в лондонски търговски център и може да бъде видян срещу билет за томбола. Победителят, който ще стане и притежател на пая, ще бъде обявен на 19 декември, а приходите ще отидат за благотворителност.

Astarism

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK