Новини

Отвори врати първият хипермаркет само за български стоки

Бакхус 12 декември 2013, 15:55

Първият в страната хипермаркет само за български стоки бе открит вчера от земеделския производител Цанко Цанев в купената и реставрирана от него в оригиналния вид сграда на халите в Горна Оряховица. Голяма част от продукцията идва от собствените му стопанства.

Магазинът е първият в страната, който предлага продукти от напълно затворен цикъл на производството. Продаваните в Халите месо, колбаси и мляко са от фермите на фирмата-собственик "Планета 98", която си произвежда дори фуража за животните. "Планета 98" ЕООД е първата у нас, която се възползва от Наредба 26 на земеделското министерство, която от края на 2011 г. разрешава животновъди да могат да предлагат собствената си продукция на крайния потребител. Така се скъсява пътя до клиента, а месото е прясно и не е необходимо допълнително да се обработва или замразява.

В обновяването на Халите, които иначе са изцяло издържани във вида от откриването си през 1928 г, са вложени 1,5 милиона лева. Открити са 30 работни места.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK