Новини

Обществото на Циферблат

Бакхус 13 януари 2014, 13:08

Едва началото на годината е, но "Циферблат" Лондон вече е "претендент за най-доброто новооткрито заведение" на списание Time Out. В заведенията на компанията клиентът плаща само за престоя, а не за консумацията си.

Идеята възниква в Русия, където има девет кафенета "Циферблат".

На влизане, клиентът си взима и настройва стар алармен часовник и на излизане бива таксуван с дребна сума за всяка минута, прекарана вътре, без да се брои чая, кафето или сладкишите, които е консумирал. Във фейсбук страницата на лондонския "Циферблат" можете да предложите име на някой от старинните часовници - правилото е да не влизат в употреба преди да бъдат кръстени.

В "Циферблат" клиентите се обслужват сами и дори мият чиниите и приборите си преди да си тръгнат.

Собствениците на проекта смятат, че Лондон е идеалното място за подобно начинание, тъй като хората там веднага разбрали концепцията.

На уебсайта на компанията пише: "Всеки гост на Циферблат се превръща в микро-наемател на пространството, отговорен за него и напълно способен да повлияе живота му. Вие сте добре дошли в общността на Циферблат, можете да си сътрудничите с нас и да ни помогнете да създадем, осигурим и развием този проект заедно."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK