Новини

Открито е идеалното алкохолно ниво на каберне совиньон

Бакхус 21 февруари 2014, 16:12

Почитателите на каберне совиньон предпочитат то да е от късно брани плодове - установи изследване, публикувано в списание "Фуд Кемистри".

Серия кабернета от Южна Австралия били предлагани на консуматорите. Плодовете за различните партиди били брани в интервал от пет седмици. Алкохолният градус започвал от 11,8% и достигал 15,5%.

Изследването установило, че оптималната зрелост според консуматорите е 13.6%. По-нискоалкохолните вина от 11,8% и 12,9% били най-малко харесвани, тези със "средно алкохолно съдържание" били най-предпочитани.

Ранно браните партиди давали повече зелени аромати и червен плод, докато по-късните демонстрирали по-дълбок пурпурен цвят и били по-високо оценени заради ароматите на тъмен плод и повишен вискозитет.

Доктор Карън Биндън, водеща изследването, казва пред "Уайн Сърчър", че екипът предварително предполагал, че най-много ще се харесват ароматите и вкусовете на двете най-узрели партиди от 14,2 и 15,5 процента, но се оказало, че потребителските вкусове целят "златната среда".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK