Новини

"Исторически" рецепти по време на "Винария" 2014

Бакхус 21 март 2014, 16:04

Сладко от стафиди и локум, както и различни начини за приготвяне на лютеница ще бъдат показани по време на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария" в Пловдив, пише "Агроновините". На 2 април в рамките на изложението ще бъде представена новата програма "Исторична и здравословна храна", а пред очите на посетителите ще бъде приготвено сладко от два вида стафиди, кайсии и български локум, споделя Ангел Ангелов, председател на УС на Фондация "Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България", която организира Академия "Кулинарен историк".

"Хаджийска", "Бабини спомени", "Последната чушка" и "Върло люта" тези нежни имена не са на тайфуни, а на видове домашна лютеница. Вариантите да се приготви лютеница са повече от регионите на страната.

В рамките на "Винария" ще бъдат показани и различни видове българска лютеница, съобразени с регионалните рецепти и стопанския календар на българската кулинарна традиция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK