Новини

Отличник на пазара

Бакхус 08 април 2014, 15:36

Според една легенда за баща на сайдера може да се смята Карл Велики, който веднъж без да иска седнал върху кошница с ябълки. Зад това не много обещаващо начало се крие история на забележителен възход. В България продажбите на сайдер за миналата 2013 са се увеличили двойно спрямо предходната. През 2012 пък ръстът е бил 160% спрямо 2011.

Тези цифри превръщат сайдера в най-бързо развиващата се категория на пазара на напитки в страната, съобщават от AMI Communications.

Сайдерът е нискоалкохолна напитка и се прави традиционно от ферментирал ябълков сок. Харесва се както от жените, така и от мъжете и се пие през цялата година, въпреки че се приема основно като лятно питие.

"Карлсберг България" официално пуска на местния пазар Somersby ябълка през април 2011 г., което го прави пионер в този сегмент на българския пазар. Поради големия интерес към напитката, скоро компанията започва да предлага и ароматите круша и къпина.

Друга история за произхода на сайдера твърди, че в днешна Великобитания ябълково вино се е пиело още преди римляните.

Каквато и да е истината, днес сайдерът се радва на възроден интерес и бележи ръст в продажбите не само у нас и в Европа, а и по целия свят.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK