Новини

Започват Дните на норвежката морска храна

Бакхус 13 май 2014, 11:06

Когато говорим за норвежка кухня, подразбираме сьомга. Когато говорим за сьомга, подразбираме норвежка кухня. Сега освен подразбиране, можем да си осигурим и дегустиране.

На 10 май се откриват Дните на норвежката морска кухня с демонстрационно приготвяне на норвежка сьомга. Специален гост на събитието ще бъде шеф готвач Даниел Руше Мадсън.

Шеф Мадсън е сред най-привлекателните и талантливи шеф-готвачи в пренаселения свят на готвачите знаменитости. Започва кариерата си на 15 години като мияч на чинии, а по-късно и като персонал в различни кухни. Когато навършва 19 години заминава за Бардолино, Италия. Докато живее и работи в малко хотелче, той научава за страстта и вкуса към храната и как да комбинира различните съставки. По-късно трупа опит в хотелиерския бранш в Flamingo Hilton в Лас Вегас, където печели "Excellence award". Работил е в едни от най-добрите световни ресторанти, с носителите на Мишлен звезди шеф-готвачи Michel Roux от Waterside Inn в Лондон и Édouard Loubet от френския Le Moulin, с победители от Bocuse d’Or и членове на норвежкия кулинарен отбор (The Flying Culinary Circus).

През 2008 Даниел взима "отпуск" за да помогне на ресторант Hall Toll в Ставангер, Норвегия. Там той, като главен готвач и съуправител само след година превръща ресторанта в един от най-добрите в своята категория в страната.

Даниел е участвал в кулинарни шоу програми с Гордън Рамзи и е бил гост-лектор заедно с Рене Редзепи от копенхагенския Noma. Представящ морската храна по забавен начин, той показва едновременно удоволствието от готвенето и храненето.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK