Новини

Новият брой на списание "Бакхус" вече е на пазара

Бакхус 13 май 2014, 15:47

С настъпващите топли дни всички вече се замисляме за нещо свежо в менюто, а какво по-свежо от любимия ни таратор. Именно на него е посветена темата на новия брой на "Бакхус", който вече е на пазара. Ще го познаете веднага по чудесната корица на илюстраторката Сияна Захариева. Списанието ще ви предложи не какъв да е таратор, а няколко смайващи модерни интерпретации на студената лятна супа от български готвачи -  Валери Нешов, Йонко Дяков, Цветомир Николов, Пеньо Иванов и екпипът на "Хеброс"- Пловдив. Ще се запознаете и с изненадващата история на таратора, който често смятаме за старинна "класика".

В секцията "Гурме" ще ви предложим и малко храна за размисъл - мислите на философа Райчо Пожарлиев за времето и храната и очарователен поглед към това как се оформя днешната израелска кухня от Младен Петров.
Винените теми този път са посветени на модата в бялото вино според енолога Лидия Пелова, на изба "Славянци" за чийто оригинален и отговорен маркетинг разказва Росица Илиева. Ще се запознаете и с новият председател на Лозаро-винарската камара Радослав Радев, а за финал Михаил Ванчев ще ви разходи из тосканските винени потайности.

В добавка ще се насладите и на чудесен текст на Васил Богданов за кулинарните академии на София. Публикували сме и шортлистата - Топ 20 български ресторанта, съставена от Тина Пенева и нейния екип дегустатори, които работят за наградите на "Ресторант на годината".

Можете да намерите "Бакхус" в магазините Inmedio, Relay, One minute, Le Cafe, които са брандове на *LS Travel retail Bulgaria.* Намират се в шопинг молове, галерията на почти всички магазини Кауфланд, метростанции, болници, жп гара София & Варна.

"Бакхус" вече се продава и в магазините на CASAVINO

Вкусно четене!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK