Новини

#dinnercam или какво не е наред със снимането на храна

Бакхус 15 май 2014, 12:01

Времето, когато хората отиваха на ресторант, за да се насладят на добре приготвена храна, остана в епохата отпреди социалните мрежи. Днешният savoir faire предполага да посегнеш към вилицата, едва след като си снимал сервираното ястие и си разпространил снимките във всички социални мрежи, в които имаш профил.

Докато фотосесията тече, сътрапезниците се отегчават, готвачите кипят от гняв, храната изстива, а домораслият Мейпълторп се опитва да хване най-подходящия ракурс, въоръжен с мобилен телефон.

В час с тренда южноафриканската интернет компания MWEB е създала мобилно фотостудио с едно единствено предназначение - да превръща аматьорските снимки в професионално изглеждащи фотоси - и всичко това директно на масата в ресторанта. Джаджата има различни опции за осветяване, така че не е нужно да се добавя филтър.

Устройството се казва #dinnercam (закъде без хаштаг тези дни) и се предлага само в Южна Африка, засега.

Според противниците на папарашките снимки на храна - това е дъното на дразнещата тенденция със снимането и споделянето.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK