Новини

Алкохол на прахче

Бакхус 16 май 2014, 14:30

Алкохолът на прахче е най-новият продукт, предизвикващ възмущението на американското общество. Палкохол (от powder alcohol) трябва само да се смеси с вода и да се разбърка, за да получите водка, ром или коктейл
Федералното бюро по облагане и продажба на алкохол и тютюн е издало разрешение за производство на продукта и това събуди възмущението на американската преса.
На сайта на компанията производител, се казва, че палкохолът може да се окаже изключително полезен като средство за дезинфекциране, като течност на чистачки, а също и като гориво.
От компанията твърдят, че ако се поръси върху храна палкохолът няма да има ефект, че няма как да се смърка или да се разтваря в нискоалкохолни напитки с цел да вдигне градуса им.
От другата страна на барикадата са медиите, които изтъкват, че алкохолът на прах може да се вдишва, а също така лесно може да бъде внесен на концерт, спортно събитие - изобщо на места, на които е забранено внасянето на алкохолни напитки.
Палкохолът има и поддръжници. Един от колумнистите на сайта Food Republic нарече изобретението, превръщащо водата в алкохол "великолепно малко престъпление срещу природата."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK