Новини

Made in Балканите: успешната рецепта на Балканския винен конкурс

Бакхус 26 май 2014, 16:08

В условията на съвременния винен пазар не е достатъчно само да произвеждаш добро вино. Дори и значителните подобрения в качеството на продукта не са достатъчни, за да го поставят в челните редици на познатите и желаните от потребители и ценители марки. Нужно е да се обединят усилията на цялата винена общност, защото днес почти всеки, ангажиран във виноидустрията, произвежда добро вино.

От предишните две издания на фестивала е видно, че балканските страни не са в съревнование помежду си. Целта на конкурса е да утвърди партньорството на страните от Балканския регион на международния винен пазар.

Състезателната част е насрочена за 5 и 6 юни в Суит Хотел София при закрити врати. Фестивална част, която е отворена за публиката, за 7 юни (от 12 до 19 часа) и 8 юни (от 12 до 18 часа) в градината на Гранд Хотел София.

Специализираната дегустация за вносители, дистрибутори, баери, членовете на международното жури, винени критици, журналисти и блогъри ще се проведе на 7 юни (от 11 до 13 часа) отново в градината на Гранд Хотел София.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK