Новини

Трето издание на Тера Мадре Балкани

Бакхус 11 юни 2014, 15:37

След две успешни издания в София, фестивалът Тера Мадре се премества в Дубровник от 19 до 22 юни. В него ще вземат участие над 200 делегати от 11 държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Косово, Черна гора, Македония, Румъния, Сърбия и Турция. Президенът на Slow Food Карло Петрини ще участва в събитието, което е подкрепено и от президента на Република Хърватия Иво Йосипович.

Тъй като Балканите споделят специфични кулинарни традиции и сходни социално-икономически условия, опазването на тяхното наследство изисква споделени и едновременни усилия, които излизат извън националните граници.

Събитието ще предложи серия от конференции и дискусии, които ще се проведат в Университета на Дубровник.

Тера Мадре Балкани 2014 ще събере и средства за подпомагане на хранителните общности, засегнати от най-пагубните наводнения за последните 120 години, които сполетяха Босна и Сърбия. Slow Food организира дарителска кампания и на своята интернет страница slowfood.com.

Предстоящото събитие е добра възможност да се представят над 150 продукта от Балканите, включени в Съкровищницата на вкусовете на Slow Food - каталог, който събира и описва заплашени от изчезване малки производства с високо качество, които са плод на културата, историята и традициите по цялата ни планета.

За повече информация:

www.terramadre.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK