Новини

Плод на въображението

Бакхус 16 юни 2014, 17:05

Лятото се отнася най-доброжелателно към интересните форми на поднасяне на храна и напитки: прословутата диня, инжектирана с мастика, прошуто с пъпеш, поднесени в половинка от плода, гуакамоле, сервирано в издълбано авокадо.

Тайландската дизайнерка Ви Чен е почерпила вдъхновение от този начин на поднасяне и е създала серия керамични съдове, вдъхновени от формата, кората и текстурата на различни плодове и зеленчуци. "Яденето на сладки картофи е в основата на дизайна - казва авторката. - Наблюдавах как хората използват обелените половинки като купи и ядат от тях. Така се роди серията керамични съдове, наподобяващи вида на различни плодове. В добавка идва и усещането от допира с тях."

Веднъж набрало скорост, въображението на дизайнерката не спряло и се стигнало до създаването на серията Table Zoo. В нея керамиката пресъздава кожата на различни екзотични животни като игуани, змии и крокодили.

Ви Чен е родена през 1983 в Тайван, където е завършила обучението си по дизайн през 2012 и вече е носител на множество награди и стипендии за различни свои проекти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK