Новини

Успешна равносметка за СИХРЕ

Бакхус 12 ноември 2014, 14:18

Специализираното изложение за хотелско и ресторантско оборудване СИХРЕ се проведе у нас за 14-и пореден път. С тематично разделени зони над 60 изложители представиха най-новите продукти и услуги на близо 100 световни бранда от 15 държави на площ от 3500 кв.м.

Всяка година изложението е неразделна част от икономическия живот на София и заема важно място в календара от събития на града, а мащабите му го превръщат в най-големия бизнес форум в страната за хорека сектора.

И тази година целите бяха пределно ясни: предоставяне на директен контакт с участващите компании от индустрията, сключване на договори и създаване на общност около продукта на всяка фирма.

По време на изложението бяха проведени и различни семинари и работни срещи за устойчивия туризъм в България, а Националната художествена академия, Професионалната гимназия "Велизар Пеев" и Софийската професионална гимназия по туризъм демонстрираха развитието си в различни специалности чрез творби и продукти.

СИХРЕ се проведе паралелно с изложенията за хранително-вкусовата индустрия - Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд&Дринк, което даде възможност и потребителите да оценят и разберат предимствата на професионалното кухненско оборудване и иновациите. Тази година изложенията бяха посетени от над 16 хил. души.

За първи път на изложението имаше зона Beverage Convent, на която  се проведоха демонстрации на атрактивното шоу-барманство, лекции и обучения за пълноценното практикуване на професията.

В допълнение посетителите на СИХРЕ наблюдаваха как Йордан Дъбов - барист втора степен, част от 12-членното международно жури на баристите, треньор и майстор пекар на специални кафета приготвяше и разказваше за ароматната течност. Заедно с други майстори баристи демонстрираше и извличане на екстракт от кафеените зърна, за да достигне до най-вкусната и ароматна част от съдържащите се етерични масла.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK