Новини

Цар плъх

Бакхус 09 февруари 2016, 14:50
Ню Йорк винаги е имал проблеми с плъховете. Преди години излезе една интересна книга, която стана бестселър на "Ню Йорк Таймс". Заглавието е Rats: Observations on the History and Habitat of the City's Most Unwanted Inhabitants

Рим преживява невиждано нашествие от плъхове. Според властите причината е една: хвърляната храна по улиците, най-вече от туристите. Затова и оттук нататък се предвиждат солени глоби за всяка волно или неволно хвърлена троха, съобщава Il Messaggero.   

Изчислено е, че в момента в града популацията на плъховете е два пъти по-голяма от човешката. Това се дължи на лесния достъп на гризачите до храна. Плъховете стигнаха дотам, че миналото лято превърнаха в свой дом фонтана "Ди Треви", докато наоколо течеше ремонт.

Кметът на града Франческо Паоло Тронка обяви намерението си да започне война срещу нашествениците, част от която ще са глобите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK