Новини

American pie

Бакхус 18 април 2016, 03:10

Преди дни "Бостън глоуб" публикува на сайта си фалшива първа страница на брой от 9 април 2017 г., който представя новините, такива, каквито може да очакваме, ако Доналд Тръмп стане президент. Депортации, размирици, екзекуции, бурно възраждане на расизма, неадекватна външна политика, сгромолясващи се пазари – всички те са само част от кошмарните прогнози на хората от отбора #NeverTrump.

Списание "Венити феър" публикува статия с далеч по-реалистични опасения. И те са на едни други хора, истински изправени на нокти в очакване на изборния резултат: това са около стотината постоянни служители на Белия дом, които отговарят за протокола, поддръжката, интериора, хигиената, градините, и кухнята, разбира се – каквито са истинските стопани на една къща.
Нека да си представим какво би се случило в кухнята на този дом, имайки предвид това, което знаем за предпочитанията на небцето на Тръмп.

Тръмп е печално известен почитател на културата и философията на McDonald’s и, изобщо, на големите вериги заведения. Тръмп има свои собствени брандове стекове, вино и водка, които досега получават далеч не ласкави отзиви. Всичко това няма как да не се отрази върху стила и качеството на кухнята, която приготвя едни от най-важните официални вечери в света. Нещо повече – тази кухня трябва да носи и послания към света.

В интервю за "Венити феър", Ролан Мение, работил за администрацията от Джими Картър до Джордж Буш младши смята, че промените са неизбежни.
Първото, за което можем да се досетим, е армията служители в империята на Тръмп от хотели, които веднага ще заместят досегашните, и веднага ще наложат своя съвсем различен маниер.
Водещият от години рубрика за ресторанти във Washington Post Том Сийтсема, наблюдавал хранителните навици на Тръмп, не се съмнява, че нивото на кухнята ще падне чувствително, като ни напомня, че евентуалният бъдещ първи на САЩ обича бисквитите Oreo и диетична кока-кола..
"Вкусът и хранителната стойност са последното, за което трябва да мислим, след като чистотата идва на първо място. Тръмп, който избягва да се здрависва, беше казал за CNN, че заведенията за бързо хранене привличат хората, заради високите си хигиенни стандарти".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK