Новини

Gift Guide: Коледа 2016

Надя Здравкова 06 декември 2016, 15:11
Точ(е)но така

Баба ни цял живот с дизайнерска точилка е точила. Не, не е. Но никога не е късно да почне. Кой казва, че и най-баналният инструмент в кухнята не може да е като за изложба. Подарък с намигане за онези любими жени, в чиято кухня винаги мирише на сладкиши. Всички ги обичаме.

I/TEMS | 20 лв.
Поднесено с любов

Да ни събудят с кафе и фреш от портокал - любимо. Да ни ги донесат в леглото - смисълът на живота. Подарък за тези, които обичат красиви жестове и правят красиви жестове. Вие знаете кои са. Стъкло, вградени цветя и рамка от рециклирано дърво. Колко хубаво, Piron, радваме се, че се запознахме.

Piron | 63 лв.
Piron Бира изненада

Life is like a box of chocolate...или като кашонче белгийски бири - не знаеш каква ще ти се падне. "Трите трола" ни предлагат 20 бутилки бири изненада, във всяко кашонче са различни. Цената е една, повече от добра. За партито след празниците, на което ще се съберете с приятели да играете Dixit. А може и да инвестирате във фонда "и аз съм човек" и да си ги отваряте на спокойствие една по една в онези вечери, когато филмът и диванът са най-добрата компания.

Трите трола | 50 лв.
Трите трола Кафемания

Подарък за гости и на гости. Не просто кафе, а преживяване. Дъбов е институцията на кафето у нас и всеки комплимент по техен адрес е по подразбиране. Спрели сме се на блендовете Етиопия и новото - Гватемала. В магазина на ул. Любен Каравелов ще ви смелят каквото искате за както го пиете.

Dabov | 15,60лв.
Бъчва в чашата

Това е аксесоар за уиски. Че откога има аксесоари за уиски? Отскоро. Кой го е измислил? Българин. Казва се Трифон. Трябва да знаете тези неща, ако ще подарявате WooWhiskey, защото със сигурност ще ви питат.
Дъбови дървени кубчета, които слагате в чашата с уиски и вкусовите му качества и аромати стават още по-наситени. Чисто и просто.
Как никой не се е сетил по-рано? Явно не всичко вече е измислено. 10 точки и за дизайна и изпълнението на цялото нещо.

WooWhiskey | 29 лв.
WooWhiskey Коркови подложки

В каквито и времена да живеем, някои материали, форми и идеи винаги са актуални. Всичко от Nuagehome е изчистено, минималистично, без излишна претенция. Бихме ги подарили на някой, който живее в чужбина и да го накараме да познае къде е произведено. Категорични сме, че масите трябва да изглеждат добре и когато храната е изядена.

Nuagehome | 15-23 лв.
Кутийка за курабийки

Идеята на Bakery Box е гениална, а изпълнението още повече. Красивите стъклени буркани съдържат всичко необходимо за сухата смес за приготвянето на курабии, заедно с рецептата и точни инструкции. Получателят добавя само масло и яйца. За най-добрата приятелка или за някой, който отскоро е започнал да импровизира в кухнята. За всеки, който не прави сладкиши, защото все забаравя да си купи точното брашно и смлени бадеми. Ще вземем един буркан за подарък и един за себе си.

Bakery box | 16 лв.
Свещи с калории

Да ги гледаш ли, да ги миришеш ли, да ги запалиш ли, да ги изядеш ли? Красотите на Gancini превръщат клишето "празнични свещи" в "празник от свещи". Като завършващ акцент към по-голям подарък или самостоятелен жест с аромат на всичко най-прекрасно на света – никога няма да сгрешите, ако внесете в нечий дом тези истински произведения на изкуството.

Gancini | 29-45 лв.
Митът за Сизиф и сушито

Колко истории се събират в една чиния? Или колко чинии може да изяде една история? Plates with plots е подарък за тези, които обичат да говорят, докато се хранят, и има какво да разкажат. Можете да изберете само една или комплект от три. А получателят им със сигурност ще започне да рисува и свои собствени сюжети. Храна за ума в най-чист вид.

Plates with plots | 68-170 лв.
Plates with plots Ако е шампанско, да е Veuve Clicquot

Лимитирана серия шампанско за тези, които празнуват без компромиси. Всяка бутилка (Veuve Clicquot Brut или Veuve Clicquot Rosé) се продава в мини ретро хладилник, който запазва течността изстудена за 2 часа. Има ги в розов и жълт вариант. Кутиите са дело на артиста Denis Boudard ot QSLD Париж и само един поглед е достатъчен, за да се влюбим в тях.

В по-добите магазини за вино | препоръчителна цена 85.99 лв.
Cinnamaldehyde

Има неща, които са по-силни от нас. Шоколадът, виното, ароматът на канела, студената бира...Молекулярните бижута на Ивелина Петрова ни помагат да носим формулата на любимите си вкусове близо до сърцето - съвсем буквално. Такова бижу може да завърже много интересни разговори.

Open Art-7 | 28 лв.
Open Art-7 Една щайга вино

Понякога с уж най-сигурния избор стават най-големите грешки. Enjoy wine е място, където ще ви отделят достатъчно време независимо дали разбирате от вино или сте от тези, които избират по дизайна на етикета. Празничното им предложение е с тяхна помощ да селектирате три бутилки българско вино, а те ги превръщат във вид достоен за изпращане на кралска особа. Има нужда от още подобни места. Да ги подкрепим.

Enjoy wine | 60-100 лв.
Enjoy wine За него

Чудесно е, че все повече мъже не се срамуват да си носят храна от вкъщи, напротив – приготвят я сами и гордо разказват и показват поредния си кулинарен експеримент. За тях красивите мъжки подаръци вече не са чак толкова трудна работа. Ретро брезентов lunch bag, импрегниран отвън и с термо покритие отвътре, което запазва топлата храна топла, а студената студена. Стил и функционалност без компромис. Естествено от Англия.

Elephant Bookstore | 57.90 лв.
Вино българско и родно

Изби, реколти, сортове, години, региони, цени, оценки – цялото българско винопроизводство, класифицирано и представено в петото издание на "КА&ТА". Доверяваме се изцяло на авторките Цвета Тановска и Катя Йончева и се надяваме през 2017 да имаме повече време за винен туризъм.
Ако имате приятели, които обичат да откриват нови места и да дегустират всеки местен специалитет, ето един пътеводител за тях.
В книжарниците и магазините | 15 лв.

Топло-студено

Това е в графата "с чувство за хумор". Доброто настроение не е запазена марка само за децата. Когато подхождаме с усмивка, всичко е по-лесно. Дори да измислим подарък за племенничка-сърдита тийнейджърка.
Стават и за някой, който искрено мрази зимата и само се оплаква от студеното време, освен това да си признаем, доста е модерно да носиш шарени чорапи.

The Socks | 29 лв.
Игра на трионове

Ще се реже, ще се кълца, ще се мре (най-вече от преяждане). Попаднахме на тази очарователна хрумка съвсем случайно и ни се стори идеален подарък за някой, който току-що се е изнесъл да живее сам.
Едно нещо е сигурно – това е от подаръците, които винаги влизат в употреба.

Shurca | 20-25 лв.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK