Иван Чавдаров10 януари 2017, 17:35 Днес реших да приготвя нещо без кафе - Чай Лате.
*Може ли професионален бариста да живее с автоматична кафе машина у дома? Saeco Incanto заендо с Иван Чавдаров, собственик и бариста на кафе-бар Chucky’s, ще направят едноседмичен експеримент, в който Иван ще приготвя личното си кафе с автоматична кафе машина и ще сподели с нас опит, знания и полезни съвети.
Как става? Методът на приготвяне е идентичен с този на кафе лате - затоплено мляко и след това изсипване на екстракцията от чай.Как се прави на Saeco Incanto. Запарвате около 5-6 грама чай Ройбос с не повече от 40-50 мл. топла вода (90 градуса), оставяте за 5 до 7 минути.Влизате в menu-drinks-milk-press. Натискате бутона, като предварително сте сложили под контейнера за мляко чаша за лате. Изчаквате млякото да напълни чашата почти до горе и след това изсипвате екстракцията от чай.В случай, че ви нагарча, може да добавите малко мед или кленов сироп.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK