Новини

Прозрачно кафе

Бакхус 18 април 2017, 11:56

Има един злободневен проблем, от който много от нас страдат ежедневно - пиенето на кафе оставя петна по зъбите ни. Досаден факт, особено с бързото навлизане на все повече (и по-вкусни) начини за приготвяне на кафе и все по-голямото разнообразие от качествени блендове, които единствено ни карат да пием още и още кафе.

За словашките братя Давид и Адам Наги, живеещи в Лондон, това се превръща в причина да създадат първото в света прозрачно кафе - CLR CFF. Тяхната напитка, която на пръв поглед прилича на вода, има същия енергизиращ ефект като стандартна чаша кафе, но не навредява на усмивката ви. Тя е направена от изпечени зърна арабика и вода, като те твърдят, че не се добавят никакви изкуствени оцветители или консерванти. Начинът на приговяне, разбира се, е пълна тайна, но в интервю за The Evening Standard те обясняват, че не използват никакви химикали и разкриват, че методите за приготвяне всъщност са познати и от преди.

В Англия чувствата на хората относно вкуса на CLR CFF са все още смесени, като някои оприличават напитката за близка до филтрирано кафе, а други са малко по-описателни: "Представете си, че си правите кафе от машина и забравяте да я измиете. На другия ден, след като е добре престояло, добавяте студена вода и правите кафе - това е вкусът на прозрачното кафе". Вкусно или не, едно е сигурно - прозрачното кафе няма да остави петна по зъбите ви. А дали това си струва цената от 14 лв. за 200 мл. - това оставяме на вас да прецените.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK