Бакхус26 юни 2017, 12:07 Стрийт фууд гурме със Сандомакс е първата пикантна вечеря, които проведохме в демонстрационен ресторант Show How в Томеко.Сандомакс от Chilli Hills ни изненада с четиристепенно стрийт меню, което подготвиха заедно с партноьра му в проекта Chilli Hills Street Kitchen - Жоро Бонбона.По време на вечерята дегустирахме четири вида люти сосове Chilli Hills.Благодарим на партньорите ни от Acqua Panna & San Pellegrino, които осигуриха идеалната вода за компания към напитките и ястията за вечерта.Ето го и Сандо, който представя първото предястие.Започнахме със Стрийт киноа със сезонни плодове и дресинг от лайм и мента, декорирано с лют сос Love Potion за по-смелите.Това е Жоро, който се разпорежда основно в кухнята.Благодарим специално и на партньорите ни от Kaufland България, които подкрепиха проекта "Бакхус Вечери" и осигуриха подарък за всеки гост - пакет био киноа с рецептата от вечерята на Сандо и Жоро.За вината поднесени към ястията ни разказа Весела Шишманова, ПР мениджър на Катаржина Естейт.За второ предястие продължихме с една стрийт фууд класика - такоси. Имахме удоволствието да опитаме две вариации на такоси - едната с пикантно свинско и скариди, а другата с филе от риба тон, авокадо, лайм и кориандър. И към двете имаше домашно приготвен дип от пикантна салса.Със салатата и такосите пихме Cheval Chardonnay 2016, а основното комбинирахме с Cheval Mavrud 2015.Иван Маджаров - бранд амабасадор нa Acqua Panna & San Pellegrino - ни разказа повече за дегустационните води по време на вечерята. San Pellegrino в нашия случай беше един много добър партньор в борбата с лютото.Като основното ястие опитахме един по-различен бургер с бавно печени дърпани свински ребра, поднесени с невероятен сос барбекю с Hennessy.Обезкостените ребра бяха стояли в марината в продължение на 36 часа. За гарнитура имахме също и кейжън пържени картофки с чипотле домашна майонеза.Теодора Александрова търговски представител на Коравин за България представи уникалната система за наливане на вина - практичен и достъпен уред, който ни позволява да си налеем вино на чаша, без да отваряме бутилката.За финал на вечерята Сандомакс и Жоро ни поднесоха пикантно шоколадово брауни с какао Гайо, сервирано с топка сладолед Coppa della Maga.Вечерята завърши перфектно с чаша Hennessy Fine De Cognac.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK