Новини

Вино с минало

Бакхус 29 ноември 2017, 15:46


Регионална библиотека "П. К. Яворов" е най-голямата библиотека в Югоизточна България с над 120-годишна история. Фондът й наброява над 600 000 книги, звукозаписи, ръкописи, оригинални произведения на бургаски художници.

По повод предстоящия празник Никулден, Регионална библиотека "Пейо Яворов" ще октрие изложба с уникални фотокопия и архивни документи, свързани с развитието на лозарството, винопроизводството, полезни съвети от старопечатните книги и още много любопитни откъси от вестници и ръкописи. Експозицията е озаглавена "Енотека и библиотека" и се реализира в партньорство с Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" – София и медийната подкрепа на списание "Бакхус".

Изложбата ще бъде открита в навечерието на Никулден – на 5-и декември в 18.00 часа в залата на ул. "Булаир" №10 с чаша вино за гостите от винарна "Черноморско злато".

Специално за читателите на Бакхус, библиотеката ще предостави архивните кадри, които ще качим в галерия на сайта след събитието.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK