Новини

Love wines?

Бакхус 21 март 2018, 16:58

Този петък повече от 150 вина от Франция, Италия, Испания, Германия, Южна Африка и Нова Зеландия, Аржентина, Чили и България ще бъдат представени на Winebox Portfolio Tasting. Третото издание на този голям винен празник ще се състои на 23 март от 12 до 21 часа в Централен Военен Клуб София. За първи път за дегустация ще бъдат предложени и трите вина от собствения проект на Winebox, серията Eager.

Освен голямата дегустация на 23 март, събитието продължава и на 24 март с акцент върху петте майсторски класове, които ще се проведат в хотел Sense.

В майсторския клас Youth & Maturity of Friuli's wines, лекторът Федерика Пекорари, наследничка на едно от големите имена-протагонисти на региона, Алваро Пекорари, ще направи сравнителна вертикална дегустация на три двойки вина от различни сортове, за да разкрие техния потенциал.

В класа на Стефани Монжо Provence: Behind the Rose ще бъдат сравнявани две бели, две розета и две червени вина на Chateau Minuty от сериите Minuty Prestige и Chateau Minuty Or.

Майсторският клас Alsace: Fruit & Terroir Side by Side ще се води от Жан-Фредерик Хюгел, 13-то поколение Хюгел, който ще демонстрира прецизните и редки вина от енотеката на своето семейство от емблемите на Елзас - ризлинг, пино гри и гевюрцтраминер.

Майсторският клас Critics' Choice ще разкрие на публиката какво всъщност обичат критиците. Защо и как те оценяват и класират вината или защо едно вино може да бъде възхвалявано от едни и разпнато от други. Представянето и дегустацията на емблематични вина от портфолиото на Winebox ще бъде водено от издателя на DiVino Емил Коралов.

Последният майсторски клас ще бъде воден от редактора на DiVino Юлия Костадинова, която ще се заеме със задачата да представи осем от най-добрите световни вина, събрани под общото наименование Super Fine Wines.

Достъпът до Winebox Portfolio Tasting е платен, а билети вече могат да бъдат закупени само на място, в деня на събитието, на 23 март 2018.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK