Галерии

Казва се лАте

Иван Чавдаров 02 декември 2016, 15:02
Латето е следобедна напитка, почти като десерт. По мои впечатления се консумира основно от жени. Има два типа - Лате и Лате Макиато. Второто се прави от мляко с пяна, върху което се изсипва шот еспресо.

*Може ли професионален бариста да живее с автоматична кафе машина у дома?
Saeco Incanto заендо с Иван Чавдаров, собственик и бариста на кафе-бар Chucky’s, ще направят едноседмичен експеримент, в който Иван ще приготвя личното си кафе с автоматична кафе машина и ще сподели с нас опит, знания и полезни съвети.
Аз предпочитам класическо лате, но за десертен вкус може да се добави към него аромат на лешник, бадем, шоколад или дори смлени лешници, канела и джиндживилови трошици... Днес си почивам и реших, че след като имам автоматична кафе машина пред себе си, мога просто да натисна копчето на моя нов домашен бариста Saeco Incanto и да оставя някой "друг" да ми направи следобедното кафе. Използвах кафе Етиопия Иргачеф със светъл профил на изпичане (етиопско кафе със силно изразена киселинност). Високо киселинните кафета от Африка винаги са добра комбинация с млякото.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK