Представяме ви селекция био вина, с които да посрещнем пролетта, подбрани от Михаил Марковски - съорганизатор на Национален конкурс "Сомелиер на годината", преподавател по сомелиерство и консултант по храни и напитки в гостоприемството.
Ароматно и свежо бяло вино с бледожълт цвят с леки зеленикави оттенъци. Ароматът е свеж и деликатен с нотки на цветя и на зрял бял плод, праскова и ябълка. Вкусът е мек и хармоничен, виното е с фино тяло и свеж финал. Подходящо като аперитив, с леки предястия, аспержи, салати, морски дарове, ястия с пиле, паста.
Цена: 14 лв.2015 Organic Mavrud, Terra Tangra, Sakar Mountain, Bulgaria
Вино с наситен тъмночервен цвят. Ароматът е конфитюрен с акцент на червени плодове: череша, боровинка и къпина. Вкусът е мек, сочен, хармоничен с добре балансирани киселини и меки танини. Сервира се към паста, ястия от червени меса, барбекю и жълти сирена.
Има искрящ и златистожълт цвят със зеленикави нюанси. Аромати с нотки на цитрусови и тропически плодове, масло и светъл карамел. На вкус плътно вино с приятна сладост в баланс с минералност. Прекрасна компания за пушени риби, жълти млади сирена, ястия с бяло месо.
Интензивен, рубиненочервен цвят с тъмновиолетов оттенък. Уникален плодов характер – червени боровинки, черна череша, нар, деликатен мек вкус с типичните плодови нотки и ядки. Средно плътно тяло с кадифена структура. Добре се съчетава с ризото, паста на фурна, червени меса, дивеч, агнешко и сирена с подправки.
Цена: 9.00 лв.2014 Bio Mavrud & Rubin, Organic wine, Edoardo Miroglio Wine Cellar, Thracian Valley, Bulgaria
Отлежало 6 месеца във френски дъбови боти от 33 хл и български дъбови бъчви с обем 500 л. Вино с наситен и жив рубиненочервен цвят. Ароматът е комплексен и свеж с акцент на червени плодове: касис, череша и къпина, в елегантна хармония с аромата на дъб. Вкусът е елегантен, хармоничен с добре балансирани киселини и танини. Подходящо в комбинация с паста, ястия от червени меса, барбекю и жълти сирена.
Бяло биологично вино от сортовете гренаш блан, макабео, марсан, русан и шенин блан. Има искрящ и златист цвят. Аромати с нотки на костилкови плодове, бели цветя и билки. На вкус плътно вино с неподправена минералност. Нотките на дъб добавят допълнителна сложност и комплексност. Подходящи храни: рибни ястия, бели меса, леки сирена.
Цена: 27 лв.2015 Bio Wine Katarzyna Merlot & Syrah, Katarzyna Estate, Eastern Rhodopes Mountains, Bulgaria
Непрогледно вино с наситен и жив рубиненочервен цвят. Ароматът е богат с акцент на сливи, смокини, конфитюр от череши в елегантна хармония с аромата на дъб. Вкусът е плътен с приятна тръпчивост, многопластов и хармоничен. Богат вкусов аромат на зрели плодове в препечен конфитюр и сладки подправки, с добре балансирани мекота и танини. Виното отлежава 6 месеца във френски дъбови бъчви. Подходящо е с ястия от червени меса, барбекю и жълти и бели сирена.
Цена: 16.00 лв.2015 Bio Rosé Bouquet & Mavrud, Organic wine, Edoardo Miroglio Wine Cellar, Thracian Valley, Bulgaria
Виното има розов цвят с оранжеви нюанси. Деликатен и фин плодов аромат, носещ характеристиките на двата местни сорта. На вкус е елегантно и хармонично, с приятна плодова свежест. Подходящо е за сирена и морски деликатеси.
Цена: 10.00 лв2013 Tiara Syrah, Zagreus Winery, Thracian Valley, Bulgaria
Вино с наситен червен цвят. В аромата се комбинират усещания за червени плодове, малини, касис и какао. Виното е с нежна плодовост и елегантност на вкуса. Като резултат от престоя в бъчви от български дъб финалът е мек, с акцент на пушек и ванилия. Отива на печени меса и меки бели сирена.
Цена: около 8.00 лв.Latúe, Sparkling Organic Wine, Bodegas Latúe, San Isidro, S.C.C.L.M., Spain
Вино от био грозде сорт айрен, брано на ръка и направено по традиционен начин. Бледожълто, чисто и светло. Образува фини и устойчиви мехурчета. С пресен и интензивен аромат на ябълка и круша. Балансиран и свеж вкус. Съчетава се добре с предястия, супи, ядки, тестени храни, сирена и колбаси.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK