Галерии

Gift Guide: Коледа 2017

Надя Здравкова 16 декември 2017, 10:57
Gran кухненска престилка

Скандинавски дизайн на Елизабет Дънкър, висококачествен лен и памук. Някои хора имат нужда от нови трейнъри, за да започнат да спортуват. Други - от първата си престилка, за да се престрашат да извадят брашното от шкафа. Подарък, с който можем да сме вдъхновители на следващия победител в някое кулинарно риалити. Защо не?

От Jelanie Shop
82 лв.
Купа и прибори за салата

Лека, минималистична и ужасно красива. Докато сме в ИКЕА за свещи, декорация и други празнични детайли, избираме и нещо универсално за дома на близък човек. Още една купа за салата или плодове и комплект бамбукови прибори няма да са в повече в нито една къща. Изглеждат скъпо, а не са. Много добре.

От IKEA
Купа - 15,99 лв.
Прибори - 7,99 лв.
Гурме кошница от "Купаж"

Едно от новите места в София, от които да купите или опитате на място отлежали български вина, сирена и мезета от малки производители. Подбрани, проверени, за ценители. Гурме подарък, с който да внесете уникален вкус и допълнителен акцент на всяка празнична трапеза. Селекцията за кошницата може да направите сами и според избрания бюджет да включите вино, сирена, мезета, домашни сладка, лютеница, мурсалски чай и шоколад.

От Купаж
25-150 лв. по избор на клиента
Малък наръчник по хюга

Книга за щастливи хора, или за такива, които искат да са щастливи. Че кой не иска? Тайната на датчаните всяка година да оглавяват класацията за най-доволните от живота хора. Каква е тя ли? "Да пиеш какао на светлината на свещи". И не само. Да се научим да създаваме домашен уют с аромат на канелени рулца, да се радваме на ежедневните красиви моменти на удоволствие. Подарък, с който да кажем "Всичко ще бъде наред." Не - всичко Е наред.

В книжарниците от Хермес
15,96 лв.
Суши чорапи

Peep shop е задължителна спирка, когато трябва да изберем подарък без да имаме конкретна идея. Една от функциите на добрия дизайн е да превръща баналното в забавно. Суши чорапите са чудесен пример за това как може да се подходи с въображение към всичко. Подарък за всеки, който има поне зрънце чувство за хумор.

От Peep shop
19 лв. за един чифт
49 лв. комплект 3 бр.
Суши чорапи

От Peep shop
19 лв. за един чифт
49 лв. комплект 3 бр.
Крафт дървена каса за 6 бири

Каса бира, но каква. Крафт бирите, също като виното или уискито, заслужават свое собствено дървено сандъче. Ръчно правено от рециклирано дърво, винтидж аксесоар за модерни градски естети. За хипстъри с вкус към автентичното. А видяхте ли отварачката?

От S.M.Art по поръчка
80 лв.
Преносимо барбекю и мултифункционален инструмент 5 в 1

Кой би отишъл с куфарче в гората? ТОЙ. Марката Gentlemen’s Hardware казва повече от всичко. Отношението към храната вече може да бъде пренесено не само от професионалната кухня в дома, но и от вкъщи навсякъде, където отказваме да снишим критериите си към храната. Подарък, който демонстрира и радикално нов прочит на жеста да подаряваш готварски уреди и инструменти.

От Elephant Bookstore
Барбекю 189,90 лв.
Мултитул 86,90 лв.
Mултифункционален инструмент 5 в 1

От Elephant Bookstore
Барбекю 189,90 лв.
Мултитул 86,90 лв.
Бамбукова чаша

Цветни, биоразградими, органични, позитивни. За добро начало на деня. Няма човек, на който не бихме подарили чаша от бамбукови влакна. Запазва любимия чай или ароматното кафе топли за по-дълго от керамична или хартиена чаша и е в пъти по-приятна за пиене от метална или пластмасова термо чаша. Най-приятна е цената, но е трудно да изберем кой от многобройните весели дизайни ще подхожда най-много на избрания получател. Искаме от всички.

От Био Балев
1 брой - 9,90 лв.
Люта бомба

За да взривите нечий празник, буквално. Селекция от пет различни по сила на лютивост и вкус люти соса. Помислете за ценител на пикантното и ароматното, който да открие името на своя характер - Love Potion, Village Spice, Bulgarian Carrot, Red Heat, Hell Hot. Традиционната люта българска чушка, трансформирана в гастро преживяване или кулинарен прочит на завръщане в бъдещето.

От Chilli Hills, Лайка и Био магазин Зелен
25 лв.
Харио V60 за филтър кафе

Само японците могат да измислят нещо толкова просто, приятно, качествено. Най-лесният и чист начин за приготвяне на филтър кафе - вкъщи, в хотела, в караваната. От онези подаръци за приятел, които променят живота, без да преувеличаваме.

От Dabov Specialty Coffee
V60 - 9,60 лв.
Филтри - 9,90 лв.
Кафе - 15-19,99 лв.
Раклет грил с каменна плоча

Преди 10 години това щеше да е екзотично предложение за отчаяна домакиня. Днес го даваме като радикална, различна, но изпробвана идея за...малки wanna-be мастър шефове. Наистина. Ако познавате десетгодишно дете, което да харесва кулинарни предавания, това е ултимативният подарък. Сложете го в картонена кутия, добавите престилка с надпис Master chef и поканете съучениците на децата на "готварско парти". Стига с това лего, таблети и плейстейшъни.

От Lidl
59,99 лв.
Тhe Macallan Amber Limited Edition с две чаши

Някои подаръци изискват въображение, други - добър вкус. Когато получателят е от втората категория, да играем на сигурно, стилно и специално. Без риск, с гарантиран резултат. Сингъл малц, шери бъчви, цитрусов аромат с последващи ваниловни нотки, стафиди, карамелизирани ябълки. Лукс в чаша щеше да е празно клише, ако не съществуваха примери като този, които да го напълнят със съдържание.

От Аванти и специализираните магазини
92,97 лв
Картографски мъг за кафе

Зуум, скрол, малко на север, още малко зуум. С Google Earth можем да си загубим цялото време на света (и често го правим). Идейните чаши на Жени от Pix My Planet със снимки от Европейската космическа агенция са чудесен подарък за някой колега, който постоянно мрънка, че мечтае да е на Фуджи или в Серенгети вместо в офиса. Планетата от сателит на твоето бюро. Всеки ден. Без притеснения, че от микровълновата и миялната снимката ще избледнее.

От Pix My Planet
От $15 в зависимост от размера
Картографски мъг за кафе

От Pix My Planet
От $15 в зависимост от размера
Комплект ножове на Jamie Oliver

И най-сръчните ръце имат нужда от първокласен помощник. Името на Джейми Оливър е гаранцията, която ни е необходима, че правим правилния избор, дори да сме от тези, които не знаят разликата между стек и пържола. От подаръците, които са едновременно вечни, безценни и за всеки ден. И вдигат нивото, на която и да е кухня.

От Vip Gift Shop
399 лв
Dineout Gift Card

Подарък с перспектива par excellence. Да кажеш на някой "Ще се радвам да изляза с теб" по най-изискания начин. Или да покажеш на най-добрия си служител, че оценяваш усилията, лоялността и отдадеността му. Или да изпратиш преживяване на любимото семейство, с което не можеш да споделиш празничната трапеза, защото си някъде далеч. Размерът на ваучера е според личните възможности, изборът от ресторанти - прецизно селектиран.

От Dineout
Цена по избор на клиента
Поднос Rainbow Hay

За перфектната коледна инстаграм снимка. Със семпъл, но едновременно колоритен дизайн, този поднос от Hay има "уау" факторът, който ще се открои в социалните мрежи по време на коледното фото надпреварване. А след празниците ще остане като един страхотен цветен акцент на масичката за кафе.

От The Hygge Shop
38 лв.
Чинии от Art.E

За тези наши приятели, които винаги правят домашни партита. Или за семейството ни за коледната трапеза. Или за нас самите. Тази серия на Art.E ще внесе голяма доза хюга във всеки дом и несъмнено прави заявка да замени онзи стар семеен сервиз, който вадим само по празниците.

Магазин Кьоше
Цена според модела чиния


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK