Церемония за връчване на наградите "Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal" 2008
Кога:
на 4 февруари 2009 г.
от 20:00 ч.
Къде:
зала Rainbow Plaza
гр. София, ул. "Атанас Дуков" № 29
Какво:
Гала вечеря с церемония по връчването на наградите в конкурса "Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal" 2008
МЕНЮ
Мариян Бориславов
шеф-готвач на ресторант Rainbow Plaza
Рукола и кълнове с хайвер от пъпеш, с прошуто и ленти Пармиджано
Montana Sauvignon Blanc Reserve 2007, Марлбъро, Нова Зеландия
Петър Михалчев
суши и сашими мейкър
Суши; Омлет със змиорка и морска тиква;
Салата с морско зеле; Суши сандвич
Perrier Jouet Grand Brut, Шампан, Франция
Ивелина Иванова
шеф-готвач на сп. "Меню"
Трио от сьомга със скариди, аспержи и пяна от нар
Graffigna Centenario Malbec Reserva 2006, Мендоса, Аржентина
Велин Великов
шеф-готвач на ресторант "Мусала палас"
Мариновани с мед и канела патешки гърди, крем от печен чесън, тортички от пащърнак, сос с анасон и еспума от черен трюфел
Terrunyo Carmenere 2005, Чили, 93 т. от Робърт Паркър
Димо Димов
шеф-готвач на Cult Gourmet Catering
Филе от елен с чипс от салвия и пяна от бял трюфел с гъши дроб, корнет от печена целина и мус от кестени
Jacob’s Creek, Shiraz-Cabernet Johann 2001, Австралия,
92 т. Wine Spectator
Андре Токев
шеф-готвач в ресторант "Къщата с часовника"
Сладолед от омар, гарниран с вариация от цитрусови плодове и ананас
Chivas Regal 12 y.o.
Цена на един куверт – 160 лв
Цената на куверта включва дегустационното меню, по 125 мл от всеки вид вино и 50 мл уиски.
За подробностите се обадете на тел. 02/ 93 76 456
Ceremony to present the awards in the annual competition
Restaurant of the Year – Bacchus – Chivas Regal 2008
It is a real pleasure for us to invite you to our gala dinner at the official ceremony to present the awards in the annual competition Restaurant of the Year – Bacchus – Chivas Regal 2008.
We shall welcome you on February 4 2009, starting 8pm, at the Rainbow Plaza Hall, 29 Atanas Doukov St, Sofia, where the names of the winners of the annual competition will be unveiled. You will also be invited to indulge yourselves in the delights of the culinary specialties to be prepared on-site by six of the finest Bulgarian chefs.
The menu for the evening consists of:
Аrugula salad with melon caviar, prosciutto and Parmesan strips
Montana Sauvignon Blanc Reserve 2007, Marlborough New Zealand
By Marian Borislavov, chef of Rainbow Plaza
Sushi: Omelette of eel and kampyo, Wakame salad, Sushi sandwiches
Perrier Jouet Grand Brut, Champagne, France
By Petar Mihailov, sushi maker
Trio of salmon, shrimps and asparagus with pomegranate foam
Graffigna Centenario Malbec Reserve 2006,
Mendoza Argentina.
By Ivelina Ivanova, chef of Menu magazine
Duck breasts marinated with honey and cinnamon, cream of baked garlic, parsnip cakes, aniseed sauce and black truffles espuma
Terrunyo Carmenere 2005, Chile, '93 from Robert Parker
By Velin Velikov, chef at the Musala Palace
Venison filet with sage chips and white truffle foam with foie gras,
cornet of roasted celeriac and chestnut mousse
Jacob's Creek, Shiraz-Cabernet Johann 2001,
Australia, '92, 12 years vintage.
By Dimo Dimov, chef of Cult Gourmet Catering
Lobster ice cream, garnished with citrus fruits and pineapple variation,
Chivas Regal, 12 years vintage
By Andre Tokev, chef at The House with the Clock
Couvert price is 160 leva.
The price will include the aforementioned menus plus 125ml of every wine and 50ml whisky.
For further information: tel: + 359 2/ 9376 456