Партньори или опоненти: вина и сирена
Дата: 26 април 2011 /вторник/
Час: 19:00 – 21:30 ч.
Място: ресторант Brasserie,
пл. "Райко Даскалов" №3
По време на вечерта ще имате възможност да опитате 8 различни вина, научавайки как да ги различавате по техния цвят, мирис и вкус. Водещият на вечерта Вили Гълъбова, винен консултант, ще предложи своето предпочитано съчетание на вино и сирене, като обясни защо определени видове сирена се съчетават по-добре с определени стилове вина. В допълнение, ще може да опитате, комбинирате и създадете най-добрата за вас комбинация измежду тях. Ще имате възможност да се включите и в нашите дегустационни игри, победителят, в които ще си тръгне с подарък сирене от дегустационния лист на вечерта.
ПРОГРАМА - МЕНЮ:
Стилове сирене и вино: въведение
Съчетаване на бели вина и сирене
Прясно италианско сирене Spalmalatte
Арс Лонга Пино Гри
Българско краве сирене Terter
Арс Лонга Коломбар и Семийон
Швейцарски грюер
Квантум Траминер 2010
Холандска гауда
Код Шардоне 2010
Съчетаване на червени вина и сирене
Френско бри
Квантум Пино Ноар 2009
Френски камамбер
Арс Лонга Каладок х Каберне Фран х Каберне Совиньон 2009
Български кашкавал Terter
Арс Лонга Рубин х Каберне Совиньон х Мерло 2009
Сладко вино и сирене
Fourme d'Ambert
Ликьорно вино Мавруд 2007
Уиски и сирене
Рокфор
Уиски Маcallan 12 y.o.
Такса участие: 60 лв. с ДДС, която може да платите и онлайн
Срок за резервация: 21 април 2011
За повече информация и записвания:
тел.: 02/ 46 15 387 и 0899977274
е-mail: [email protected]