Събития

Партньори или опоненти: вина и сирена

сп. Бакхус 18 април 2011, 11:05

Дата: 26 април 2011 /вторник/
Час: 19:00 – 21:30 ч.
Място: ресторант Brasserie,
пл. "Райко Даскалов" №3

По време на вечерта ще имате възможност да опитате 8 различни вина, научавайки как да ги различавате по техния цвят, мирис и вкус. Водещият на вечерта Вили Гълъбова, винен консултант, ще предложи своето предпочитано съчетание на вино и сирене, като обясни защо определени видове сирена се съчетават по-добре с определени стилове вина. В допълнение, ще може да опитате, комбинирате и създадете най-добрата за вас комбинация измежду тях. Ще имате възможност да се включите и в нашите дегустационни игри, победителят, в които ще си тръгне с подарък сирене от дегустационния лист на вечерта.

ПРОГРАМА - МЕНЮ:

Стилове сирене и вино: въведение

Съчетаване на бели вина и сирене

Прясно италианско сирене Spalmalatte
Арс Лонга Пино Гри

Българско краве сирене Terter
Арс Лонга Коломбар и Семийон

Швейцарски грюер
Квантум Траминер 2010

Холандска гауда
Код Шардоне 2010

Съчетаване на червени вина и сирене

Френско бри
Квантум Пино Ноар 2009

Френски камамбер
Арс Лонга Каладок х Каберне Фран х Каберне Совиньон 2009

Български кашкавал Terter
Арс Лонга Рубин х Каберне Совиньон х Мерло 2009

Сладко вино и сирене

Fourme d'Ambert
Ликьорно вино Мавруд 2007

Уиски и сирене

Рокфор
Уиски Маcallan 12 y.o.

Такса участие: 60 лв. с ДДС, която може да платите и онлайн

Срок за резервация: 21 април 2011

За повече информация и записвания:
тел.: 02/ 46 15 387 и 0899977274
е-mail: [email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK