Списание

Любомир Стоянов започва нов кулинарен проект

"Бакхус" 30 април 2009, 07:00

Той пое поста Директор Хранене на новия "Гранд хотел Димят" до варненската спортна зала срещу Морската градина. Под негово ръководство "Мусала" стана два пъти "Ресторант на годината на Бакхус - Chivas Regal" - през 2006 и 2008, и спечели Наградата за най-добра селекция на напитките за 2007 г. Сега сомелиерът на България за 2007 г. се насочва към нови предизвикателства.

В края на май предстои откриването на "Стек хаус Димят", в който месата ще бъдат внимателно подбирани и приготвяни - охладено българско говеждо с доказано високо качество. Плановете са в бъдеще месото да е от собствена ферма на инвеститорите, където да се отглеждат специални благородни породи. С "Димят" ще се сбъднат и мечтите на Любомир Стоянов по отношение на виното, което е най-голяма му страст. Хотелът разполага с обширно подземно помещение за изба, така че сомелиерът се надява да открие и "първия истински винен бар", в който да се предлагат поне 50 вина на чаша. Освен това новият хотел има собствена хлебопекарна и сладкарски цех, а в малко по-далечно бъдеще Любомир Стоянов се надява да открие и изискан и амбициозен гурме ресторант.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK